vrijdag 20 januari 2012

dag 168: hoe kan het dat ik dit nog nooit gemaakt heb..

Vandaag kwam ik uit mijn werk met enorme honger, maar het zou nog wel even gaan duren voor ik zou gaan eten. Dus keek ik in de koelkast, daar lag nog een appel. Toen bedacht ik me: heb ik ooit hier al wel eens apple crumble my way laten zien? Ik zoeken op mijn blog, maar nee hoor.. Dus vandaar vandaag: apple crumble, het ideale comfort food:)
Eerst: snijd 1 appel in stukjes, en bak het in boter, met suiker en kaneel.

















Als de appel zacht is, doe je de appel in een bakje. In de pan (met nog suiker en kaneel mengsel) smelt je een klontje boter. daar gooi je een laagje suiker en een laagje bloem op, zodat de hele bodem bedekt is. Gooi een ei bij het mengsel, en nu heel vlug roeren! Als het goed is wordt het nu lekker klonterig. Als het 1 grote klont wordt gooi je er meer bloem en suiker bij. Als het niet gaat klonten, gooi je er nog wat boter of ei bij. Lekker bakken, en dan de kruimels op de appels in het bakje doen, en smullen maar:)




En ook vandaag weer een extra vraag op het eind. Ik denk dat ik het wel leuk vind om workshops te gaan geven. Ik heb al wel eens een sieraden workshop gegeven (voor de amicae/amicique uit Amsterdam: dat was de befaamde facgroep kraaltjes rijgen). Dus sowieso zou dat een optie zijn. Kaarsen maken natuurlijk ook.
Het leuke voor jullie is, dat ik zo'n workshop natuurlijk eerst moet uitproberen voor ik er geld voor wil gaan vragen. Dus reageer via facebook of via een berichtje hier of het je leuk lijkt om een bij mij een workshop te volgen, en zo ja, wat je dan zou willen maken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten