Donderdagavond ging ik met Alieke 100 cupcakes bakken, voor haar bruiloft! Want zelf had ik echt nog geen tijd gehad om ermee bezig te zijn, en samen bakken is gewoon nog veel leuker dan alleen. Alieke bakte de cupcakes: 50 gewone vanillesmaak, en 50 chocoladecupcakes, standaard recept. ondertussen sneed ik met een provisorisch vormpje van aluminiumfolie hartjes uit marsepein, roze en rode hartjes, die ik toen bij elkaar geplakt heb.
De volgende ochtend in alle hectiek voor een bruiloft nog de topppings gemaakt: botercreme van boter, poedersuiker en een klein beetje zout voor op de vanille cupcakes, en chocolade creme, een eigen bedacht recept wat erg goed uitpakte. Hoe maakte ik die? (de verhoudingen zijn dus wel voor 50 cupcakes...) ik smolt een half pakje boter met +- 300 gram pure chocola, langzaam in de magnetron. roeren tot alle klontjes eruit zijn, en dan weer laten afkoelen. Als de chocola weer wat stijver begint te worden het chocolademengsel mixen met nog 1,5 pakje boter. zo wordt het lekker luchtig. Nog een klein beetje poedersuiker (alsnog 1/3 bus) erdoor mixen voor de structuur, en klaar! Mijn beste bak-uitvinding tot nu toe:)
s avonds voor het feest heb ik pas de topping erop gespoten en de hartjes ertegenaan gezet, anders zijn die dingen echt te ingewikkeld om te vervoeren. Gelukkig kost dat echt niet zoveel tijd, ik denk dat ik samen met Anne Frances nog geen half uur bezig was, en toen was het klaar.
Ik heb enkel de chocoladecupcake geprobeerd met hartjes en topping, maar deze smaakt prima.
BeantwoordenVerwijderenGegroet, Niek
Mmm.. Esther vindt ze schattig en wil ook! (later voegde ze er aan toe; voor mijn bruiloft)
BeantwoordenVerwijderenIk maak de chocolade cupcakes ook met botercreme, alleen dan met wat cacao poeder erdoorheen! En voor de vanille botercreme is t lekker om er een beetje vanille extract door te doen... paar druppels. :) Maar ze zien er gaaf uit :)
BeantwoordenVerwijderen