woensdag 19 september 2012

dag 309: caramel corn: hoe het WEL moet.

 Weet je nog de vorige keer dat ik dit probeerde te maken? Het mislukte nogal. Nu weet ik hoe dat kwam: ik dacht dat ik de maple sirup wel helemaal weg kon laten. Maar afgelopen weekend heb ik het nog eens geprobeerd, en nu met honing ipv maple sirup. En het werd heerlijk!
Ik gebruikte het recept hiervandaan, het had meer dan 1000 reviews, dus dat zou wel goed moeten zijn.. Ik zal het hier even vertalen voor jullie:

- eerst maak je natuurlijk zelf popcorn. verhit olie in een koekenpan, gooi er een laagje mais op, deksel op de pan, en wacht tot het poppen bijna is afgelopen. doe de popcorn dan in een platte schaal.

dan de ingredienten voor de caramel:
- 50 gram boter
- 100 gram rietsuiker
- 2 flinke scheppen honing (mag ook3)
- theelepel bakpoeder
- zakje vanille suiker

-Smelt de boter, en voeg dan de suiker en de honing toe. Zorg dat het gaat koken, en dat je goed blijft roeren. Als het bubbelt, laat het dan een paar minuten staan zonder erin te roeren. Voeg dan de bakpoeder en vanille suiker toe, roer dat er goed doorheen, en giet het over de popcorn. en mix het zo dat de popcorn en caramel goed verdeeld zijn.
- officieel moet je nu de popcorn nog een uur afbakken in een oven, op 100 graden. (en dan elk kwartier even roeren) Maar dat vind ik teveel gedoe. zo is het ook lekker.

Maar wel een vraag voor jullie: weet iemand de functie van de bakpoeder? ik vind het zo gek... Maar het staat in elk recept, dus het zal wel ergens voor zijn..

3 opmerkingen:

  1. makkelijk: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakpoeder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Anoniem: Maar waarom zou de caramel luchtig moeten zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. omdat het anders zwaar op de maag kan liggen (ik was net de anoniem)

    BeantwoordenVerwijderen