- eerst maak je natuurlijk zelf popcorn. verhit olie in een koekenpan, gooi er een laagje mais op, deksel op de pan, en wacht tot het poppen bijna is afgelopen. doe de popcorn dan in een platte schaal.
dan de ingredienten voor de caramel:
- 50 gram boter
- 100 gram rietsuiker
- 2 flinke scheppen honing (mag ook3)
- theelepel bakpoeder
- zakje vanille suiker
-Smelt de boter, en voeg dan de suiker en de honing toe. Zorg dat het gaat koken, en dat je goed blijft roeren. Als het bubbelt, laat het dan een paar minuten staan zonder erin te roeren. Voeg dan de bakpoeder en vanille suiker toe, roer dat er goed doorheen, en giet het over de popcorn. en mix het zo dat de popcorn en caramel goed verdeeld zijn.
- officieel moet je nu de popcorn nog een uur afbakken in een oven, op 100 graden. (en dan elk kwartier even roeren) Maar dat vind ik teveel gedoe. zo is het ook lekker.
Maar wel een vraag voor jullie: weet iemand de functie van de bakpoeder? ik vind het zo gek... Maar het staat in elk recept, dus het zal wel ergens voor zijn..
makkelijk: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bakpoeder
BeantwoordenVerwijderen@Anoniem: Maar waarom zou de caramel luchtig moeten zijn?
BeantwoordenVerwijderenomdat het anders zwaar op de maag kan liggen (ik was net de anoniem)
BeantwoordenVerwijderen