Deze taart wilde ik al heel lang maken. Nouja, niet deze triple chocolate taart (hoewel die zeker voor herhaling vatbaaer is.. Lekker!) Maar deze Pi-Pie. Officieel hoort die natuurlijk op pi-dag gegeten te worden (kijk maar hoe 14 maart in de amerikaanse notering wordt geschreven, dan snap waarom dat pi-dag is:) )
Maar nu het recept voor deze heerlijke taart:
voor de taart zelf heb ik het recept voor biscuitdeeg wat ik altijd gebruik (wat je hier kunt vinden) aangepast door de bloem te vervangen door cacao. ik heb biscuitdeeg basis gebruikt ipv cake basis, omdat de taart anders veeeel te machtig zou worden.
(ik heb even mijn weegschaal uitgeleend, dus ik maakte mijn taart met de verhoudingen op de gok. vandaar dat ie wat plat en ingezakt werd, maar niet minder lekker dus!)
Als het chocolade biscuitdeeg gebakken is besmeer je de hele taart met chocolade botercreme (het recept vind je hier) Gebruik daarvoor een zo groot mogelijk mes of een grote spatel. Hoe groter hoe mooier je cake wordt.Laat de taart even koelen in de koelkast, terwijl je je witte chocola (of smeltsnoep, wat eigenlijk ook witte chocola is) smelt. De gesmolten chocola stop je in een ziplock zakje, wat je goed dichtmaakt en waar je daarna een puntje vanaf knipt. Nu kun je er mooi mee schrijven en tekenen.
(en sorry voor de kwaliteit van de foto hieronder, had op het moment zelf niet door dat ie wat verkeerd had scherpgesteld... oeps!)
Teken met de witte chocola een grote pi op het midden van de taart, en zoveel mogelijk cijfers achter de komma van pi als er op je taart passen. En klaar is je pi-pie:)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten