Ik heb echt geen idee waar het recept vandaan komt, er staan een paar bizarre spellings/grammaticale fouten in. Maar je snapt wat er bedoeld wordt. Ik voegde trouwens zelf nog +- 100 gram rietsuiker aan tha mix toe, zonder proefde het nogal saai.
Ingrediƫnten
500 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 zakjes vanille suiker
2 snufjes zout
4 deciliter melk
100 gram rozijnen
100 gram krenten
Bereidingswijze
Je doet de zelfrijzend bakmeel in een kom en mix daar het zout en de vanille suiker door. Neem de 100 gram krenten en doe dit in een bakje met water, spoel ze grondig af en dep ze droog door ze in een droogdoek te leggen. Neem de helft van het melk en roer daar de 2 eieren door tot het niet meer sliert en voeg daarna de rest van het melk toe en ga dit even roeren. Pak de mixer met de deeghaken, schenk de melk bij het meel, mix dit tot een erg stevig en gladde substantie en voeg er dan de krenten en rozijnen bij. Mix dit er goed doorheen. Nu gaat dit in een met boter ingesmeerde poffertpan en deze wordt in een grote pan met koud water gezet, tot hij net de bodem raakt en niet meer drijft op het water. Breng dit aan de kook en laat het dan 2 uur lang zachtjes door koken met de deksel op de pan. Als de tijd is verstreken, wordt het uit het water gehaald en laat het dan nog 10 minuten afkoelen en haal dan de deksel van de poffertpan en keer het om op een groot bord. Snijd dit in stukken of plakken en serveer dit met roomboter en bruine basterd suiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten