Dit is het recept, overgenomen van de eerste hit op google: Smulweb. Ik heb het iets overzichtelijker gemaakt:
350 g pure of extra pure chocola
250 g ongezouten roomboter (dat is een heel pakje idd!)
3 grote eieren
250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd (Ik gebruik dus altijd rietsuiker)
80 g bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
Voorbereiding250 g ongezouten roomboter (dat is een heel pakje idd!)
3 grote eieren
250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd (Ik gebruik dus altijd rietsuiker)
80 g bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
Oven voorverwarmen op 160-170 C* Smelt de chocola en de boter samen en roer goed (smelt het au bain marie ) d.w.z. boven een pan met heet water, maar de bodem van de kom mag het water niet raken! Je kan het ook in de magnetron smelten
Neem een mixer en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden, mix dan de suiker erdoor en ga door met mixen tot de massa dik en glanzend wordt
Schep dan voorzichtig de gesmolten chocola erbij Daarna zeef je de bloem erboven met het bakpoeder en schep dat er voorzichtig doorheen
Neem een mixer en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden, mix dan de suiker erdoor en ga door met mixen tot de massa dik en glanzend wordt
Schep dan voorzichtig de gesmolten chocola erbij Daarna zeef je de bloem erboven met het bakpoeder en schep dat er voorzichtig doorheen
Bereidingswijze
Giet in het ingevette bakblik de massa , plaats op een bakblik en schuif dat net onder het midden van de oven* Bak voor ongeveer 35 minuten* Test de gaarheid door een sate prikker of zoiets in de cake te steken* Als het goed is moet er nog het ER NIET DROOG UITKOMEN er moeten wat vochtige kruimeltjes aan het stokje plakken* Laat de brownies cake in de vorm afkoelen op een rek* Na ongeveer 30 minuten keer je de cake om, laat het verder afkoelen en snij er daarna mooie vierkante brownies van!
Dit moet voldoende zijn voor 16 Brownies.
Dit moet voldoende zijn voor 16 Brownies.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten