zaterdag 24 mei 2014

week 20: rabarber crumble.

Het vorige weekend heb ik vooral veel van de zon genoten. Wat was het lekker weer en wat ben ik blij met het balkon in ons nieuwe huis! Verder kwamen FJ zijn ouders langs en wij maakten een etentje voor ze om ze te bedanken voor het klussen toen we aan het verhuizen waren. Aangezien je FJ zijn vader het meest blij maakt met simpel eten maakte ik rabarbercrumble als toetje. En inderdaad: hij vond het toetje het allerlekkerst van de hele maaltijd.

 Hier komt het recept, voor 4 personen.
IngrediĆ«nten: 
- 750 gram rabarber
- 90 gram boter
- 120 gram zelf rijzend bakmeel
- 3 eetlepels suiker (+ suiker naar wens bij de rabarber)
- zakje vanille suiker

Bereiden:
- Snijd de rabarber in kleine stukken en hussel het met de suiker door elkaar. Zet de schaal ongeveer een uur in de oven op 190 graden.

- Begin ondertussen vast met het maken van het kruimeldeeg, door de bloem, suiker en boter in kleine stukjes te kneden. Doe dit voorzichtig met een paar vingers zodat de boter niet smelt. zet het kruimeldeeg dan in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

- Als de rabarber gaar is hussel je het met een vork door elkaar en verdeel je het daarna over 4 ovenvaste kommen.

-Verdeel daarna het koude kruimeldeeg over de kommen en zet de kommen nog 25-35 minuten in de oven. 

Pas op! je kunt de kommen niet vast houden omdat ze heet zijn. Wees dus voorzichtig als je dit eten uitserveert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten