zaterdag 10 november 2012

dag 317: zelfgemaakte curry en naanbrood


Ik denk dat het 3 weken geleden was, dat ik dit maakte. Mijn lievelings recept. Een heerlijke curry met naanbrood. Naanbrood heb je al wel eens eerder hier langs zien komen. Ik maak het ongeveer volgens dit recept: http://www.waymadi.nl/2011/03/31/indiaas-naanbrood-fotorecept/

Het recept voor de curry komt uit een IKEA kookboek. En ja, ik heb het voor jullie uitgetypt, want het is heerlijk!

ingredienten voor 4 personen:
4 kipfilets
1 grote ui, gesnipperd
1/2 theelepel kaneel
1 teen knoflook
1 eetlepel geraspte verse gember
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels gemalen amandelen
1 blik tomaten op sap
1 miniblikje tomaten puree (die van 6 cent zijn prima)
3 volle eetlepels turkse of griekse yoghurt
2 eetlepels gehakte koriander
(en zout, peper, olie, boter en citroensap, maar dat heb je sowieso wel in huis, dus daar hoef je je nu nog even niet druk om te maken)

en hoe maak je het dan?
- snijd de kip in blokjes, kruid met zout en peper, en bak ze 3-4 minuten in olie.
- neem de blokjes kipfilet uit de pan, en voeg in dezelfde braadpan boter toe, en fruit hierin de uisnippers in enkele minuten zacht met het kaneelpoeder.
- voeg dan knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe, en breng al roerend aan de kook.
- laat onder zo nu en dan roeren ca. 5 minurten zachtjes koken.
- voeg de blokjes kip aan de saus toe, en laat opnieuw 5 minuten zachtjes pruttelen.
- proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap.
- bestrooi de schotel met vers gehakte koriander.

- lekker met rijst of naanbrood (ja, dat zei ik dus ook;) )

maandag 5 november 2012

dag 316: appel rozijnen kaneel rijstepap

Ik twijfel of ik hier een foto bij moet plaatsen. Of dat ik het misschien nog een keer moet maken, en vooral een soort fototutorial moet maken. Want het eindresultaat ziet er niet geweldig lekker uit. Of beter gezegd: het ziet er gewoon vies uit. Maar het was heerlijk! FJ en ik houden allebei heel erg van rijstepap. Dus ik maak het ook wel eens zelf. En laatst wilde ik dus een keer een variant daarop maken. Eerst bakte ik de appel en rozijn met een klein beetje boter, suiker en kaneel (geheel op gevoel, ik gok ongeveer 100 gram suiker en 100 gram rozijnen en 1 appel). Daarna maakte ik de rijstepap, gewoon met dessertrijst, en volgens het recept op de verpakking. En zodra de rijstepap klaar is voeg je de gebakken appel en rozijn toe. Echt een van de lekkerste ontbijtdingen die ik de laatste tijd gegeten heb!

ps: het voordeel en het nadeel van veel te laat en weinig bloggen: ik kan de foto's die ik maakte niet vinden. Dus dan maar een foto van het merk dat iets soortgelijks ook prefab verkoopt. Maar het haalt het niet bij de zelfgemaakte variant!

dinsdag 30 oktober 2012

dag 315: workshop sieraden maken

Meer dan een maand geleden is dit al. En nog steeds heb ik er niet over geblogd. Ik heb toen voor het eerst een workshop sieraden maken gegeven. Ik was die dag nogal brak, maar gelukkig maakte dat niet zo uit, want wat maakte iedereen mooie dingen! Het leuke is dat ik de afgelopen maand in de kerk nog steeds af en toe sieraden zie die mensen toen gemaakt hebben. Een eigen sieraad maken is leuk en niet al te moeilijk, maar een eigen sieraad maken wat je ook nog vaker wilt dragen is toch wel lastig! Maar gelukkig lukte dat blijkbaar bij een heel aantal mensen:)
Kijk mee naar hoe gezellig het was! (en nee, ik heb zelf niks gemaakt, nouja, een workshop gemaakt. daar zit ook nog wel wat denkwerk achter..)





zondag 28 oktober 2012

dag 314: I'm back! en herfstfoto's

hoi lieve volgers!

missed me?

kan kloppen... Ik heb het afgelopen maand weer heel druk gehad. Ik heb echt veel te hard gewerkt, veel teveel gestudeerd, veel teveel aan mijn hoofd gehad, en ook nog te veel chaos in huis gehad. Daar was even geen plaats voor een blog. Ik heb wel heel veel projectjes gedaan, en daar foto's van gemaakt, maar nog niks geblogd. Vanavond ga ik proberen zo veel mogelijk alvast blogs te schrijven, zodat ik komende weken gewoon om de dag een blog online kan zetten, en hier weer wat meer leven in kan blazen. En vooral eindelijk dit project afronden.
Vandaag komt online waar ik vandaag ook met FJ mee bezig ben geweest. Mooie foto's maken. Stiekem vind ik dat, samen met het maken van lekker eten de leukste projecten. Alleen ook de spannendste. Dus als je dit leest, en je wilt mooie foto's van jezelf, mail dan vooral. Liefst ook met een paar data, want anders schuif ik het eeuwig voor mezelf uit;)

tot overmorgen!


zondag 30 september 2012

dag 313: chocolade stoofperen

Deze peren kreeg ik een paar jaar geleden te eten bij Rianne, op haar verjaardag. En ze waren heerlijk toen. En ik heb ze nog nooit nagemaakt... tot nu! (hoewel zij echt goed was in het helemaal mooi rondom gieten  van de chocola, ik vond het zo wel goed)
Hoe maak je dit? eigenlijk supersimpel.
-maak stoofperen (recept vind je hier)
-smelt chocola met een klein beetje boter (au bain mairie, of heel langzaam en voorzichtig in de magnetron)
- zorg dat de peren niet al te vochtig meer zijn (anders gaat de chocola schiften)
- giet de chocola over de peren


dag 312: krullen in je haar

Nou had ik laatst een leuk idee om krullen in mijn haar te maken. Met van die schuimrubberen krulstaafjes. Dus ik kocht die dingen bij de kruidvat, en ging aan de slag. Dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ondertussen heb ik al 3x de krulstaafjes uitgeprobeerd, steeds met wisselend resultaat.
De eerste keer had ik geen tijd, en geen fohn, het werkte dus domweg niet.
Van de 2e keer heb ik deze foto gemaakt. Hier deed ik de krulstaafjes in na het douchen, en ben ermee gaan slapen. Maar zonder extra mousse of wax of haarlak oid. Dus tegen de tijd dat ik in de kerk zat zag je niks meer...
de 3e keer was vandaag, en eindelijk bleef het een beetje zitten:) Vandaag zorgde ik dat ik er vantevoren wat mousse in stopte, ben er toen mee gaan slapen, en heb vanochtend het laatste restje drooggefohnd.
Nou ben ik met mijn suffe kop vergeten om een foto te maken vamorgen vroeg, toen het nog echt in de krul zat. Maar deze foto is vanmiddag om een uur of 3 genomen, en je ziet nog steeds wat golven zitten. Superfijn, ga ik vaker doen:)
(oh, en FJ was aan het gamen, en had geen zin om een foto te maken. Dan krijg je dit soort foto's ;) )

donderdag 27 september 2012

dag 311: Coole nieuwe cupcake dingen


Ok, er ligt sinds gisteren echt een hele vette aanbieding in de winkel. Als je mazzel hebt ligt ie er nog, bij ons in de winkel was ie binnen een dag uitverkocht: Taarten decoreren. voor 1 euro 50 krijg je een (zichzelf enorm verkopend, op het irritante af) tijdschrift, 2 vlinder uitsteekvormpjes, decoratieglitter en een cupcakestandaard. tsja. Dat kon ik niet laten liggen. Dus ik heb vandaag meteen cupcakes gebakken en versierd:)

De bloemetjes heeft mijn moeder gemaakt, terwijl ik aan het uitvinden was hoe je mooie vlindertjes van marsepein maakt.. Pas bij de laatste was ik tevreden (met het groene lijfje)

Oh, en geen slechte cupcakestandaard he? en het leuke is, dat ie gewoon plat kan als je em niet gebruikt:)

Last but not least: komend weekend komen er ook foto's van de workshop sieraden maken online, die ik voor de tituskapelvrouwen gaf. Dat was ook wel een projectje op zich, maar ik heb nog geen tijd gevonden om daarover te bloggen.