Ik denk dat het 3 weken geleden was, dat ik dit maakte. Mijn lievelings recept. Een heerlijke curry met naanbrood. Naanbrood heb je al wel eens eerder hier langs zien komen. Ik maak het ongeveer volgens dit recept: http://www.waymadi.nl/2011/03/31/indiaas-naanbrood-fotorecept/
Het recept voor de curry komt uit een IKEA kookboek. En ja, ik heb het voor jullie uitgetypt, want het is heerlijk!
ingredienten voor 4 personen:
4 kipfilets
1 grote ui, gesnipperd
1/2 theelepel kaneel
1 teen knoflook
1 eetlepel geraspte verse gember
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels gemalen amandelen
1 blik tomaten op sap
1 miniblikje tomaten puree (die van 6 cent zijn prima)
3 volle eetlepels turkse of griekse yoghurt
2 eetlepels gehakte koriander
(en zout, peper, olie, boter en citroensap, maar dat heb je sowieso wel in huis, dus daar hoef je je nu nog even niet druk om te maken)
en hoe maak je het dan?
- snijd de kip in blokjes, kruid met zout en peper, en bak ze 3-4 minuten in olie.
- neem de blokjes kipfilet uit de pan, en voeg in dezelfde braadpan boter toe, en fruit hierin de uisnippers in enkele minuten zacht met het kaneelpoeder.
- voeg dan knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe, en breng al roerend aan de kook.
- laat onder zo nu en dan roeren ca. 5 minurten zachtjes koken.
- voeg de blokjes kip aan de saus toe, en laat opnieuw 5 minuten zachtjes pruttelen.
- proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap.
- bestrooi de schotel met vers gehakte koriander.
- lekker met rijst of naanbrood (ja, dat zei ik dus ook;) )
ingredienten voor 4 personen:
4 kipfilets
1 grote ui, gesnipperd
1/2 theelepel kaneel
1 teen knoflook
1 eetlepel geraspte verse gember
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels gemalen amandelen
1 blik tomaten op sap
1 miniblikje tomaten puree (die van 6 cent zijn prima)
3 volle eetlepels turkse of griekse yoghurt
2 eetlepels gehakte koriander
(en zout, peper, olie, boter en citroensap, maar dat heb je sowieso wel in huis, dus daar hoef je je nu nog even niet druk om te maken)
en hoe maak je het dan?
- snijd de kip in blokjes, kruid met zout en peper, en bak ze 3-4 minuten in olie.
- neem de blokjes kipfilet uit de pan, en voeg in dezelfde braadpan boter toe, en fruit hierin de uisnippers in enkele minuten zacht met het kaneelpoeder.
- voeg dan knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe, en breng al roerend aan de kook.
- laat onder zo nu en dan roeren ca. 5 minurten zachtjes koken.
- voeg de blokjes kip aan de saus toe, en laat opnieuw 5 minuten zachtjes pruttelen.
- proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap.
- bestrooi de schotel met vers gehakte koriander.
- lekker met rijst of naanbrood (ja, dat zei ik dus ook;) )
Geen currypoeder? En dat naanbrood ga ik eens uitproberen, die van de supermarkt vond ik nooit zo lekker
BeantwoordenVerwijderen