woensdag 10 april 2013

dag 351: chocolade cakepops

Vandaag ga ik jullie eindelijk laten zien hoe ik mijn cakepops maak. Deze keer zijn het chocolade cakepops, maar de manier van werken is hetzelfde.


stap 1: bak een cake, en maak genoeg topping voor ongeveer 12 cupcakes
stap 2: verkruimel de cake in een grote bak, en kneed de topping er doorheen. Laat ongeveer 10 minuten koelen in de koelkast.
stap 3: draai ballen van het nu redelijk opgesteven deeg, en laat dan een kwartier opstijven in de koelkast.
Stap 4: Als de cakeballetjes genoeg gesteven zijn is het tijd voor de stokjes.
Smelt je smeltchocola, (LANGZAAM! Hoe langzamer, hoe beter. Dus, au bain mairie, of met intervallen van maximaal 30 seconden in de magnetron. Zorg dat je tussendoor steeds goed roert.)
dip het stokje in de gesmolten chocola, en steek in een cakebal, tot ongeveer halverwege. Doe dit bij alle balletjes, en laat weer 5-10 minuten opstijven in de koelkast.

Tussendoor kun je de rode suiker maken: voeg 1 druppel rode kleurstof aan 2 eetlepels witte suiker toe, en roer goed door, tot alle kleur is opgenomen.

Stap 5: Het chocoladelaagje. Dat is een kunst apart. Het lukt mij nog steeds niet om het echt mooi glad te krijgen. Dus ik raad je aan om daar gewoon veel mee te oefenen. Een paar tips kan ik wel geven:
- zorg dat je cake ballen echt heel koud zijn, anders vallen ze tijdens het dippen van hun stokje
- zorg voor goed vloeibare chocola om in te dippen
- probeer het dippen zo vlug mogelijk te doen, als je lang bezig bent om alles te bedekken met chocola heb je ook kans dat het stokje los gaat laten.
- zorg voor iets waar je de lollies goed in kan laten drogen, dat duurt bijna 5 minuten, te lang om vast te houden en te wachten iig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten