zondag 4 maart 2012

dag 212: hoe de kaarsjes werden, en appelflappen

Eigenlijk moet je, als je een vriezer hebt gewoon altijd bladerdeeg in huis hebben. Voor appelflappen bijvoorbeeld. Want dat is zo handig voor een zondag, als je ineens gasten hebt, of gewoon als je lekkere trek hebt.
Recept:
voor 10 flappen heb je 3 appels nodig.
snij ze in hele kleine stukjes, doe er suiker, evt vanille suiker en kaneel bij zoveel als je lekker vindt.
doe het appelmengsel op de ontdooide bladerdeegbladen, en vouw er een driehoek van.
strooi nog wat suiker over de flappen, en stop ze in de oven.
officieel moeten ze maar een kwartier. Maar vandaag vergat ik ze een beetje, en hebben ze er wel meer dan een half uur in gezeten. Maar ze smaken precies zoals ze moeten smaken.


En zo zien de kaarsjes er nu uit. Ik had echt niet verwacht dat het er zo goed uit zou gaan zien. Deze onthouden we!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten