Vandaag heb ik eigenlijk 2 dingen gedaan. Maar 1 daarvan was koken. Dus dat telt niet echt mee.
Maar om daar maar mee te beginnen: in de oven gebakken beenham, met gepofte aardappels en rodekool.
Hoe pof je aardappelen?
-Neem kleine aardappelen, en boen ze schoon.
-Neem stukken aluminiumfolie van +-20 bij 20 cm (iig zo groot dat je de aardappel erin kan wikkelen)
-Besmeer 1 kant van het folie met boter, en strooi er peper en zout overheen.
-Wikkel de aardappel in het folie, met de boterkant naar binnen
-Pof de aardappelen +-30-45 minuten in een oven op 200 graden.
-Prik met een vork in de aardappel om te testen of ze gaar zijn.
Oh, en @Klarieke: de ovenschaal heb ik tot nu toe elke dag gebruikt. Je weet niet wat je mist, totdat je het hebt...
Daarnaast heb ik een zwarte jurk met pofmouwen gerepareerd. In 1 mouw was het elastiek geknapt, en dat was al heel lang zo, maar ik had dat nog nooit gerepareerd. Het was best lastig om bij het elastiek te komen, om het weer rond te 'rijgen' maar toen dat eenmaal gelukt was, was het zo gedaan. Nu hoef ik me niet meer te ergeren aan die ene mouw die steeds afzakt..
Hmmm, je ziet de mouwen niet. Nouja, geen zin om nog een foto te maken, het is al te laat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten