Borstplaat hoort bij sinterklaas. Net zoals chocoladeletters en pepernoten. Vroeger maakte mijn moeder elk jaar een boel borstplaat, en kregen we naast een chocoladeletter ook een stuk borstplaat van sinterklaas. Dat was altijd heerlijk. Dus wilde ik vandaag dat borstplaat ook maar eens uit gaan proberen. Ik weet dat het moeilijk is, maar poging 2 lijkt gelukt! Eerst maakte ik een gewone naturel variant. Die had ik toch niet lang genoeg laten 'koken', dus die blijft heel stroperig. Voor poging nr 2 voegde ik ook wat oploskofie toe, omdat de koffievariant altijd wel erg lekker is. Achteraf wat teveel koffie, want als je het eet ontploft er een koffiebom in je mond. Het heeft gelukkig wel die heerlijke structuur, die borstplaat moet hebben.
Het recept wat ik gebruikte (met overigens een heel fijne, duidelijke uitleg) komt hiervandaan: http://www.smulweb.nl/artikelen/130578/Borstplaat-een-sinterklaaslekkernij.
Op de foto zie je duidelijk hoe de donkere variant mooi hard is geworden, terwijl de lichte variant stroperig bleef. En meneer-de-uil-de-theewarmer die ik van Anneke heb gekregen:)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten