donderdag 22 november 2012

dag 320: bananenschuimpjes

Wist je dat wij muizen in huis hebben?
Nou, nu wel... Maar dat is nogal onhandig als je heel erg van bakken en koken houdt. ALLE bakspullen moeten afgesloten opgeborgen worden, anders gaan ze eraan vreten. Het enige voordeel is, dat je ook alles meteen schoon moet maken. En dus is ons huis nu echt heel erg schoon!

Maar gisteren heb ik dus deze schuimpjes gemaakt. gewoon zoals je merengues maakt: eiwit stijf kloppen, dan er suiker doorheen doen, gele kleurstof, en deze keer bananensmaakstof.
Leuke uitvinding, die smaakstoffen, ik zoek alleen nog mintsmaakstof, daar wil ik graag een keer mee bakken! In onze toko kan ik het niet vinden. Weet iemand misschien waar dat makkelijk te krijgen is?


dinsdag 20 november 2012

dag 319: revamping mijn diesjurk:)

de dies is ook zonder dat ik in de diescommissie zit elk jaar weer aanleiding voor leuke projectjes. Vaak maak ik nieuwe sieraden, of maak ik gekke corsages (ook al moet FJ dat officieel doen...)
Dit jaar heb ik echt de beste assesoire ooit gemaakt, daar komt zaterdag een blog over online. Ik wil dat eigenlijk nog een beetje een verrassing houden. Maar ik wil wel vast mijn jurk laten zien. Deze jurk heb ik al sinds mijn eerste dies, en al heel erg vaak aan gehad. (minstens naar 5 dies, misschien wel vaker) Toch blijft het mijn favoriete jurk, en dus ook een prima jurk om mijn plancius carriere mee af te sluiten:)
Dit is de enige foto die ik kan vinden waar de jurk nog redelijk op staat. Op de een of andere manier zit of sta ik op veel foto's zo dat er nog minder te zien is...;)
Maar hij is dus helemaal gepimpt... Kijk mee!

 En, ja, al die kraaltjes zijn er met de hand op genaaid. Ben ik ongeveer 4 uur mee bezig geweest. Maar het is het waard:)

Daarnaast was ook de onderkant de laatste jaren helemaal versleten. Het tule wat eronder zat was op sommige plekken lelijk gescheurd, en de onderrok was ook gescheurd, en de zoom had losgelaten.
Het tule heb ik weer helemaal nagelopen dat er geen gekke flarden meer aan hangen. Want op zich hoeft dat niet perfect te zijn, je hoort het toch niet te zien. Van de onderrok heb ik de losgescheurde naden genaaid, en de zoom weer vastgestreken. Daar heb ik nog wat foto's van:
Zo zag het er uit...
En hiermee heb ik het weer gezoomd.. Super easy, gewoon met een strijkbout en dit zoomband.
En zo ziet ie er nu in zijn geheel uit: (alsnog wat te donker, sorry, maar wel een foto van de hele jurk)

maandag 12 november 2012

dag 318: bierdop kaarsjes


Ik vond deze week iets supergrappigs om te maken: Minikaarsjes/waxinelichtjes in bierdoppen. En aangezien ik die bierdoppen hier toch wel in overvloed heb liggen, moest ik dit echt een keer proberen! De kaarsjes branden niet al te lang, maximaal 1-1,5 uur. Maar de looks maken veel goed!


normaal gesproken maak ik de kaars om het lont, (zoals bij de regenboogkaars;)  maar bij deze kaarsjes heb ik eerst de was erin gegoten, die wat laten stollen, en toen het minilontje erin geprikt. supereasy, en superleuk:)


zaterdag 10 november 2012

dag 317: zelfgemaakte curry en naanbrood


Ik denk dat het 3 weken geleden was, dat ik dit maakte. Mijn lievelings recept. Een heerlijke curry met naanbrood. Naanbrood heb je al wel eens eerder hier langs zien komen. Ik maak het ongeveer volgens dit recept: http://www.waymadi.nl/2011/03/31/indiaas-naanbrood-fotorecept/

Het recept voor de curry komt uit een IKEA kookboek. En ja, ik heb het voor jullie uitgetypt, want het is heerlijk!

ingredienten voor 4 personen:
4 kipfilets
1 grote ui, gesnipperd
1/2 theelepel kaneel
1 teen knoflook
1 eetlepel geraspte verse gember
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel chilipoeder
4 eetlepels gemalen amandelen
1 blik tomaten op sap
1 miniblikje tomaten puree (die van 6 cent zijn prima)
3 volle eetlepels turkse of griekse yoghurt
2 eetlepels gehakte koriander
(en zout, peper, olie, boter en citroensap, maar dat heb je sowieso wel in huis, dus daar hoef je je nu nog even niet druk om te maken)

en hoe maak je het dan?
- snijd de kip in blokjes, kruid met zout en peper, en bak ze 3-4 minuten in olie.
- neem de blokjes kipfilet uit de pan, en voeg in dezelfde braadpan boter toe, en fruit hierin de uisnippers in enkele minuten zacht met het kaneelpoeder.
- voeg dan knoflook, gember, kurkuma, chilipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yoghurt toe, en breng al roerend aan de kook.
- laat onder zo nu en dan roeren ca. 5 minurten zachtjes koken.
- voeg de blokjes kip aan de saus toe, en laat opnieuw 5 minuten zachtjes pruttelen.
- proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap.
- bestrooi de schotel met vers gehakte koriander.

- lekker met rijst of naanbrood (ja, dat zei ik dus ook;) )

maandag 5 november 2012

dag 316: appel rozijnen kaneel rijstepap

Ik twijfel of ik hier een foto bij moet plaatsen. Of dat ik het misschien nog een keer moet maken, en vooral een soort fototutorial moet maken. Want het eindresultaat ziet er niet geweldig lekker uit. Of beter gezegd: het ziet er gewoon vies uit. Maar het was heerlijk! FJ en ik houden allebei heel erg van rijstepap. Dus ik maak het ook wel eens zelf. En laatst wilde ik dus een keer een variant daarop maken. Eerst bakte ik de appel en rozijn met een klein beetje boter, suiker en kaneel (geheel op gevoel, ik gok ongeveer 100 gram suiker en 100 gram rozijnen en 1 appel). Daarna maakte ik de rijstepap, gewoon met dessertrijst, en volgens het recept op de verpakking. En zodra de rijstepap klaar is voeg je de gebakken appel en rozijn toe. Echt een van de lekkerste ontbijtdingen die ik de laatste tijd gegeten heb!

ps: het voordeel en het nadeel van veel te laat en weinig bloggen: ik kan de foto's die ik maakte niet vinden. Dus dan maar een foto van het merk dat iets soortgelijks ook prefab verkoopt. Maar het haalt het niet bij de zelfgemaakte variant!

dinsdag 30 oktober 2012

dag 315: workshop sieraden maken

Meer dan een maand geleden is dit al. En nog steeds heb ik er niet over geblogd. Ik heb toen voor het eerst een workshop sieraden maken gegeven. Ik was die dag nogal brak, maar gelukkig maakte dat niet zo uit, want wat maakte iedereen mooie dingen! Het leuke is dat ik de afgelopen maand in de kerk nog steeds af en toe sieraden zie die mensen toen gemaakt hebben. Een eigen sieraad maken is leuk en niet al te moeilijk, maar een eigen sieraad maken wat je ook nog vaker wilt dragen is toch wel lastig! Maar gelukkig lukte dat blijkbaar bij een heel aantal mensen:)
Kijk mee naar hoe gezellig het was! (en nee, ik heb zelf niks gemaakt, nouja, een workshop gemaakt. daar zit ook nog wel wat denkwerk achter..)





zondag 28 oktober 2012

dag 314: I'm back! en herfstfoto's

hoi lieve volgers!

missed me?

kan kloppen... Ik heb het afgelopen maand weer heel druk gehad. Ik heb echt veel te hard gewerkt, veel teveel gestudeerd, veel teveel aan mijn hoofd gehad, en ook nog te veel chaos in huis gehad. Daar was even geen plaats voor een blog. Ik heb wel heel veel projectjes gedaan, en daar foto's van gemaakt, maar nog niks geblogd. Vanavond ga ik proberen zo veel mogelijk alvast blogs te schrijven, zodat ik komende weken gewoon om de dag een blog online kan zetten, en hier weer wat meer leven in kan blazen. En vooral eindelijk dit project afronden.
Vandaag komt online waar ik vandaag ook met FJ mee bezig ben geweest. Mooie foto's maken. Stiekem vind ik dat, samen met het maken van lekker eten de leukste projecten. Alleen ook de spannendste. Dus als je dit leest, en je wilt mooie foto's van jezelf, mail dan vooral. Liefst ook met een paar data, want anders schuif ik het eeuwig voor mezelf uit;)

tot overmorgen!