Ingrediënten:
- 2 eiwitten
- 75 gram pistachenoten zonder schil
- gram poedersuiker
- 10 gram gewone suiker
Bereidingswijze:
- Als je, net als ik normale pistachenoten hebt gekocht, moet je ze eerst even pellen en wassen met een klein beetje water, zodat het meeste zout van de nootjes af is.
- Hak de nootjes dan fijn. Normaal gesproken is een keukenmachine daar handig voor, maar die heb ik niet, dus ik heb het met de hand gedaan. Als je de nootjes in een keukenmachine fijn hakt, voeg dan ook meteen de poedersuiker toe, dit zorgt ervoor dat het niet een smeuïge bende wordt.
- Mix de eiwitten in een losse kom.
- Als het eiwit mengsel half stevig is voeg dan de gewone suiker toe, en mix tot je een stevig mengsel hebt.
- Roer nu met een spatel het nootjes-poedersuiker mengsel door de eiwitten. Zorg dat je hier heel voorzichtig mee bent, je wilt dat het mengsel luchtig blijft.
- Schep het mengsel in een spuitzak en spuit mooie rondjes op een bakblik met bakpapier.
- Laat het bakblik 10 minuten staan zodat er een velletje op komt (bij mij gebeurde dat niet, op de een of andere manier) Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Bak de makronen voor ongeveer 10-15 minuten, tot ze stevig zijn, en ze van het bakpapier los komen.
eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten