Vandaag maakte ik amandel fudge, omdat FJ dat nodig heeft voor een goede foto om het product 'koffie' te verkopen. En ik moest nog 2 projectjes, dus dat werd lekker kokkerellen vanavond:)
Wat je (ongeveer) nodig hebt:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- ongeveer 30 gram boter
- ongeveer 350 gram chocola
- cranberries en ongeblancheerde amandelen, zoveel als je lekker vindt (in het originele recept staat van beide 80 gram)
- (geblancheerde) garneer amandelen
- Smelt in een grote pan de boter, gecondenseerde melk en chocola heeeel langzaam.
- Als alles is gesmolten en het egaal is, kun je de cranberries en amandelen toevoegen. mix het goed door elkaar, en giet het daarna in een vierkante bakvorm. (Ik heb op de bodem van die bakvorm bakpapier gelegd, zodat je het er ook weer redelijk goed uit krijgt.)
- Leg er geblancheerde amandelen in een mooi patroontje op, zodat, als je gaat snijden, elk blokje een amandel heeft.
- Laat de fudge een nacht afkoelen in de koelkast voordat je hem aansnijdt (dus ik kan nog geen foto laten zien van hoe de fudge er gesneden uitziet...)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten