dinsdag 7 mei 2013

dag 355: Eigengemaakte Sinaasappel- en koffielikeur.

Dit is zo heerlijk makkelijk te maken, en zo leuk voor een cadeautje:)

how to:
- Koop een fles goedkope brandewijn of jenever
- Giet een gedeelte daarvan over in een kleinere fles, en voeg sinaasappelrasp toe voor sinaasappel likeur.
Voor koffielikeur heb ik gemalen koffie toegevoegd.
- voeg ook nog wat suiker toe (+- 1 eetlepel voor een halve liter)
- laat dit een poos (minimaal een maand) staan, terwijl je afentoe goed schudt.
- voor de koffielikeur is het handig om de koffie eruit te filteren voordat je hem cadeau geeft, of er zelf van gaat gebruiken. Bij de sinaasappellikeur maakt dat iets minder uit.

(dingen in flessen zijn erg moeilijk te fotograferen, de volgende keer laat ik dat doen door FJ...)

en, vanaf morgen: de top 10 bestbezochte blogposts, erg grappig om te zien wat het internet graag wilde weten van mijn blog...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten