En dan vandaag eindelijk tijd om ermee aan de slag te gaan. Maar eigenwijs als ik was begon ik gewoon met bakken en bezig gaan, zonder even goed te kijken hoe het moet. Dus de bolletjes werden in eerste instantie veeel te zacht om mee te werken. (misschien verkeerde verhoudingen, of misschien niet koud genoeg). Maar na nog een half uur in de koelkast kon ik er redelijk mee werken.
Dan nog iets: dat chocola dippen is nog best lastig! je ziet hier de best gelukte 'pops', maar ook die zijn nog niet heel erg mooi. Dat wordt oefenen!
Oh, en Marieke: als er staat dat je alleen kleurstof op oliebasis moet gebruiken, moet je niet stiekem toch kleurstof op waterbasis gebruiken. Dan gaat het fout!
Dus: conclusie: leuk, lekker, maar nog wel even oefenen en de volgende keer echt met een recept werken (wat ik jullie dan ook geef)!
hahahaha zo herkenbaar, ik heb zo een apparaat gekregen onder de kerstboom. Overigens waren mijn bolletjes perfect gelukt (gewoon cakemix gebruikt) en echt heel lekker. Maar dat dippen hè, dat heeft hier ook nog wat oefening nodig. Ik heb zelf glazuur gemaakt en chocola gesmolten. Lekker hoor. Wij gaan ook nog even oefenen hihi (die stokjes verkopen ze trouwens ook gewoon bij Xenos).
BeantwoordenVerwijderenWerkt dat? zo'n apparaat? Ik maak ze nu met een gewone cake die je verkruimelt, en dan frosting erdoorheen mixen, en er dan balletjes van draaien. Die manier vond ik op internet.
BeantwoordenVerwijderenOh, en bij de xenos vond ik alleen grote pakketten met tools om 1x cakepops te maken. geen losse stokjes.. Waar ga jij naar de xenos? misschien moet ik daar dan eens kijken:)