vandaag: stoofpeertjes met gepofte aardappel en speklapjes. Recept komt asap.
UPDATE:
De gepofte aardappel was lekkerder dan ik ooit gegeten heb, en ook verschrikkelijk makkelijk te maken:)
- verwarmde oven voor op 250 graden
- was de aardappels grondig schoon (ik gebruikte kleine aardappels, die zijn eerder gaar)
- besmeer stukken aluminiumfolie met boter, smeerboter of bakboter maakt niet uit
- strooi peper en zout op de boter
- pak de aardappels elk in een stuk met boter besmeerd aluminiumfolie, en leg ze op de bakplaat.
- Pof de aardappels in ongeveer 45 min tot een uur gaar. Ze zijn gaar als je een vork er gemakkelijk in kan prikken.
De stoofperen maak je zo:
- Schil de peren (dit is het meeste werk;) )
- zet de peren met +- 2/3 water en 1/3 rode wijn op hoog vuur op. De peren moeten net onder water staan.
- Voeg suiker en kaneel toe (dit doe ik altijd op zicht, geen idee wat de officiele hoeveelheden zijn, maar volgens mij kun je beter teveel suiker en kaneel dan te weinig doen)
- Blijf de peren af en toe roeren tot het kookt.
- Zet dan de peren op het allerkleinste vuur wat je op je fornuis hebt, op de allerlaagste stand, en doe de deksel op de pan.
- Laat ze zo zo lang mogelijk staan (liefst wel 5-6 uur), maar kijk wel af en toe of de peren niet droog koken
- Nu zijn ze klaar. En vergeet vooral niet te genieten van de geur die je al die tijd in je huis hebt hangen:)
Gisteren: etiket ontworpen, waarschijnlijk wordt het em niet, maar totdat de beslissing officieel is genomen wil ik em nog even niet laten zien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten